Conte többet vár Eriksentől

A téli átigazolási időszak egyik legnagyobb húzását az Inter hajtott végre, amely 20 millió euróért szerződtette a Tottenham Hotspur klasszisát, Christian Eriksent. A dán játékmester beilleszkedése azonban nem alakult zökkenőmentesen, emiatt már olyan hírek is megjelentek, miszerint a milánói klub megfelelő ellenérték esetén hajlandó lemondani a játékosról.



Antonio Conte megpróbálta kihozni a maximumot a kényszerszünetből, és a júniusi újrakezdésre változtatott valamelyest az Inter taktikáján. Az egyik legszembetűnőbb átalakítást a játékrendszerben eszközölte, a tőle megszokott 3-5-2-es formációt 3-4-1-2-re cserélte, amely lehetővé tette, hogy egyszerre küldje a pályára Eriksent, Lautaro Martínezt és Romelu Lukakut. Bár papíron ez a kék-feketék legerősebb összeállítása, ez az eredményeken nem tükröződött, Conte pedig egy idő után le is ültette a kispadra Eriksent.

A 28 éves középpályás még nem szokta meg az olasz bajnokság ritmusát, 12 bajnokin (ebből csak hatszor volt kezdő) 1 gól és 2 gólpassz a mérlege. Az is árulkodó, hogy a szombati SPAL elleni találkozó volt az első az olasz élvonalban, amin végigjátszhatta a teljes 90 percet. Conte a találkozót követően elmondta, hogy a dán klasszis egy tanulási folyamaton megy keresztül, hiszen az angol és az olasz liga között jelentős különbség van, utóbbiban például sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek a taktikai szempontokra.

"Christian melózik, próbálja megérteni a csapat és a bajnokság mechanizmusait, utóbbi sokkal taktikusabb az angolnál. Minőségi játékos, próbál fejlődni, agresszívebben fellépni a letámadásokhoz, mi pontosan ezt kértük tőle. Elégedett vagyok vele, de a többiekhez hasonlóan folytatnia kell a munkát. Elég visszahúzódó srác, akinek új valósághoz, új típusú futballhoz kell alkalmazkodnia. Nagyon jó fickó, mindenféle arrogancia nélkül érkezett meg. Ezzel együtt azt is meg kell értenie, hogy a visszahúzódás a pályán kívül van rendben."

"Ehhez alkalmazkodnia kell, megérteni bizonyos helyzeteket. Nincsenek vele problémák, nagy dolgokat szeretne elérni az Interrel" 

- hangsúlyozta Conte.

Az edző külön kitért Alexis Sánchez játékára is, a chilei támadó ugyanis az MU-s időszak után ismét kezd formába lendülni. "Alexist nagyon szerettük volna megszerezni, fontos a karaktere" - mondta Conte. "Volt két rossz szezonja a Unitednél, mi azonban tudtuk, milyen játékost szerzünk meg. Kölcsönben érkezett, a fizetésének jó részét a United állja. Most kezdi igazán jól érezni magát. Az én szememben olyan játékos, aki újra formába lendült és játszani szeretne. Örülök neki, mert korábban szenvedett. Extra fegyvert jelent nekünk."

Miután az éllovas Juventus 3-3-as döntetlent játszott a Sassuolóval, az Inter pedig kiütötte a SPAL-t, hat pontra csökkent a két csapat közötti különbség. Ez pedig azt jelenti, hogy a kék-feketéknek maradt némi esélyük a Scudetto megszerzésére, igaz az egymás elleni mérleg miatt a hátralévő öt fordulóban háromszor is botlania kellene Maurizio Sarri csapatának, hogy előzhessen az Inter. Conte elmondta, örül annak, hogy a csapata kiegyensúlyozottabb formát mutat, de azt is hozzátette, a bajnoki cím a Juventus kezében van.

"Számunkra most az volt a fontos, hogy a kiegyensúlyozottság jelét mutassuk, kifejezzük a hitünket, az éhségünket és az elkötelezettségünket, mert ezek a meccsek papíron egyszerűnek tűnnek, de pontosan tudjuk, hogy semmi sem egyszerű. Kemény ellenfél volt a SPAL, amely egyszer sem állt le. Szerettük volna bebiztosítani a Bajnokok Ligája-indulást érő helyezésünket, újra feljöttünk a második helyre, közelebb kerültünk az előttünk lévő csapathoz, de hosszú még az út" 

- folytatta Conte.

"Az biztos, hogy a bajnokság már a Juventus kezében van. Próbáljuk jól folytatni, fejlődni, és csak magunkra koncentrálunk. Jön egy nehéz meccs a Roma ellen, kevés időnk van a regenerálódásra. Nyernünk kell, hogy nyomást helyezhessünk az ellenfelünkre."

Close Menu