Klopp: Anglia, Európa és a világ bajnokai vagyunk

A Liverpool nem fog a babérjain ülni - ígérte Jürgen Klopp, aki szerint az angol labdarúgó Premier League-et megnyerő csapatának még van hova fejlődnie.


A bajnok együttes játékosai szerda este, a Chelsea felett aratott 5-3-as győzelem után vehették kezükbe a trófeát a szokásos látványos elemekkel, de üres lelátók előtt megrendezett díjátadó ceremónia keretében.

A német tréner csapata tavaly megnyerte a Bajnokok Ligáját, az európai Szuperkupát és a klub-vb-t is.


"Anglia, Európa és a világ bajnokai vagyunk. Tudom, hogy ez, hogy hangzik, de ez az igazság. Őszintén szólva hihetetlen" - lelkendezett Klopp, aki ugyanakkor azt ígérte, nem fognak leállni, vannak még saját magukkal szemben megfogalmazott kihívások, a játékosok pedig egyenként is képesek még fejlődni.

"Öt éve azt kértem a szurkolóktól, hogy higgyenek bennünk. A kétkedőknek azt mondtam, bízzanak bennünk és közösen megcsináltuk" - mondta a vezetőedző az utolsó hazai bajnoki találkozó után.


"Egy bredai kölyök a Premier League bajnoka lett. Ez egy álom beteljesülése és egyben egy alkalom is számomra, hogy emlékeztessem a világ összes gyerekét: bármi lehetséges. Kemény munka és kitartás! Senki ne hagyja, hogy mások tudatlansága, gyűlölete vagy negativitása megakadályozza azt, hogy a legjobb lehessen" - írta a Virgil van Dijk a közösségi oldalára az ünneplés után.


A csapatkapitány Jordan Henderson szerint csodálatos menetelésen vannak túl: "Gyermekkorom óta erről álmodoztam, ez volt az egyik oka, hogy Liverpoolba jöttem, trófeákat szerettem volna nyerni. De ez az egész nem rólam, hanem az egész a csapatról szól. Nem lennék ma ott, ahol vagyok ezek nélkül a játékosok nélkül, az edzőim nélkül. Hihetetlenül szerencsés vagyok, hogy részese lehetek ennek a klubnak és ezekkel a csodálatos emberekkel dolgozhatok együtt".


A második helyezett Manchester City előtt 18 pontos előnnyel álló Liverpool - amely 30 év elteltével lett ismét angol bajnok - a PL-idényt a Newcastle vendégeként zárja vasárnap.
M4Sport.hu
Close Menu