Messi kéri a Barca vezetőségét, hogy szerződtesse Bielsát Setién helyére

Lionel Messi, a Barcelona argentin csillaga sürgeti a katalán klub vezetőit, hogy szerződtessék honfitársát, Marcelo Bielsát a kispadra, aki feljuttatta az angol Leeds Unitedet a Premier League-be.



Bielsának papíron június végén járt le a szerződése a Leeds Uniteddel, de a koronavírus-járvány miatt megcsúszott versenynaptár miatt mandátuma hosszabb lett. A csapatnál érthetően elégedett a 65 éves szakember munkájával, így már tárgyalnak vele a hosszabbításról.

Bár Quique Setién, a Barcelona vezetőedzője többször hangoztatta, hogy élvezi a klubvezetők bizalmát, az biztos, hogy nem nézték jó szemmel, hogy nem sikerült megvédenie a bajnoki címet, amelyet ráadásul az ősi ellenfél Real Madrid hódított el.

Emellett az is garantálható, hogy amennyiben Messi kér tőlük valamit, akkor megfontolják, ha tehetik, akkor teljesítik. Márpedig belső források szerint az argentin sztár véleménye az, hogy Bielsa az ideális jelölt arra, hogy a jelenleg nehezebb időszakot élő csapatnak lendületet adjon.

Az argentin edző számára nem lenne ismeretlen a La Liga, hiszen korábban volt edzője a városi rivális Espanyolnak, majd a baszk Athletic Bilbaónak, 2011 és 2013 között.

A Barcelona jelenleg a Bajnokok Ligájára koncentrál, hiszen augusztus 8-án a Napolival játszik nyolcaddöntő visszavágót. Az első mérkőzésen 1-1-es döntetlen született Olaszországban. Biztos, hogy a klub az edzőkérdéssel csak a BL után foglalkozik. - írta az m4sport.hu
Close Menu