Setién csalódott

Enrique "Quique" Setién, az FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője szomorúságának és csalódottságának fejezte ki, hogy a csütörtök esti bajnoki mérkőzésen csapata hazai pályán kikapott (1-2) a középmezőnyhöz tartozó Osasunától.

 
 

"Teljesen igazságtalan ez a vereség" 

- mondta a szakvezető a Marca spanyol sportnapilapnak azután, hogy a szezonnak címvédőként nekivágó, de most már biztosan másodikként záró együttes a Camp Nou stadionban maradt alul esélytelennek számító ellenféllel szemben. Az Osasuna tizenegy év után tudott ismét győzni a Barca otthonában.
   
"A felelősség azonban nagyrészt az enyém, hiszen én vagyok az edző, én készítettem fel és motiváltam a csapatot" 

- mondta az edző. Setién hozzátette: nem hitte volna, hogy a bajnokság újrakezdését követően lesz olyan együttes, amely valamennyi mérkőzésén győzni tud.
   
"A Realnak azonban sikerült" 

- emelte ki a bajnoki címet a záróforduló eredményétől függetlenül bebiztosító riválist, majd arról a meggyőződéséről beszélt, hogy a Barca képes lesz megújulni.   
   
Kritikusabb hangot ütött meg a katalán alakulat vezéregyénisége, Lionel Messi. Az együttes argentin csapatkapitánya kijelentette, hogy elégedetlen csapatával.
   
"Ha a szurkolóinknak fogytán a türelmük, az azért van, mert nem mutatunk semmit" 

- idézte Messit a Mundo Deportivo.
   
"Ha harcolni akarunk a Bajnokok Ligája megnyeréséért, változtatnunk kell, méghozzá fejben. Ha a hozzáállásunk, a gondolkodásunk nem változik, elveszítjük a Napoli elleni csatát is" 

- mondta a 33 éves sztárjátékos.
   
Miután a Barcelona a hazai versenyfutást a bajnoki címért elbukta a Real Madriddal szemben, már csak a Bajnokok Ligájában javíthat. A legrangosabb európai kupasorozat nyolcaddöntőjének visszavágón a Napolit fogadja augusztus 8-án, az első meccs Nápolyban 1-1-re végződött.

MTI
Close Menu