Szoboszlai: Ki kell jutnunk az Európa-bajnokságra

Szoboszlai Dominik reményei szerint az még csak a kezdet, hogy az osztrák Bundesliga legjobbjának választották, illetve hogy 25 millióra taksált vételárával a legdrágább magyar labdarúgóvá lépett elő.

forrás:Infostart.hu

A Transfermarkt legfrissebb becslése szerint a Salzburg 19 éves középpályásának értéke 25 millió euróra nőtt. A játékos örül az elismeréseknek, de nem szeretne a babérjain ülni.


„Az, hogy az előző szezonban a legjobb játékos lettem, továbbá az, hogy 25 millió lett az értékem, az már múlt idő. Ez már tegnap volt, én pedig a holnapra koncentrálok. Nem az a lényeg, hogy mi volt, hanem hogy mi lesz, ez pedig rajtam múlik, én minden nap azért fogok dolgozni, hogy ez csak jobb legyen – mondta Szoboszlai az M1-nek adott interjúban. – Attól függetlenül, hogy 25 millió az értékem, ugyanolyan játékos vagyok, mint az összes többi a magyar válogatottban, ugyanúgy a csapatért játszom. Örülök neki, de remélem, ez még csak a kezdet” – fogalmazott a játékos, aki hozzátette: nemcsak Magyarország legjobbja szeretne lenni, hanem Európa top 3 középpályása közé szeretne kerülni, céljai között pedig a Bajnokok Ligája megnyerése is szerepel.



Szoboszlai úgy érzi, keményen megdolgozott az eddig elért sikerekért, a mentális fordulópontot pedig szerinte az jelentette, amikor 2017-ben bekerült az osztrák Liefering felnőtt csapatába. „Ez akkor fordult meg bennem, amikor az edzőm próbált nevelni, én meg azt hittem, hogy én vagyok a »csaszi« és ő a hülye. Pedig ez fordítva volt, én voltam a hülye. Ott volt egy lépés, amikor átállítottam a fejemet és szerintem azóta egész jó irányba haladok.”


A magyar középpályás bombaformában tért vissza a koronavírus miatt elrendelt három hónapos kényszerszünet után. Szerinte ez annak köszönhető, hogy a karantén alatt nagyon sokat dolgozott. „A szünet alatt nagyon unatkoztam és sokat edzettem. Otthon kellett lenni, más dolgom sem volt, mint edzeni. Folyamatosan edzettem, csináltam a dolgokat, amiket megkaptam, nem álltam le egy pillanatra sem. Ez is mutatja, hogy ha dolgozol, az kifizetődik.”


A jövőjét firtató kérdésre az AC Milannal hírbe hozott középpályás azt mondta, szerinte az olasz és a spanyol bajnokságban is megállná a helyét, de akkor sem lenne csalódott, ha a következő szezont is Salzburgban kezdené. „Bármi lesz a következő lépés, az nekem legyen jó és fejlődni tudjak.”


Az interjúban Szoboszlai azt is elárulta, édesapja ritkán szokott neki gratulálni, de a szlovákok elleni Eb-selejtezőn szerzett szabadrúgásgólja után ez is megtörtént. A találat előtti pillanatokra visszaemlékezve elmondta, át akarta nyújtani a labdát Dzsudzsák Balázsnak, aki azonban azt mondta neki, hogy inkább ő végezze el a pontrúgást.

A játékos úgy véli, a magyar válogatott közel áll ahhoz, hogy kijusson a jövő évre halasztott Európa-bajnokságra, nem esélytelen a részvétel kiharcolására, ő pedig nem szeretné, ha nélküle rendeznék meg a kontinensviadalt. „Úgy jövök majd haza Salzburgból, vagy akárhol is leszek, hogy ki kell jutnunk az Európa-bajnokságra” – jelentette ki az október 8-ra kiírt, Bulgária elleni pótselejtezőre utalva, melynek megnyerése után még az Izland–Románia találkozó győztesét is le kell győzni november 12-én az Eb-ért.


A beszélgetés során Szoboszlai azt is elárulta, eddigi pályafutása során egyetlen mérkőzés volt, amely előtt izgult, ez pedig a tavaly októberben a Liverpool otthonában játszott BL-csoportmérkőzés, amelyen a Salzburg fordulatos meccsen szenvedett 4–3-as vereséget. „Egy álmom valósult meg, örültem, hogy egy ilyen meccset tudtunk játszani az ellen a Liverpool ellen, amelyik Bajnokok Ligáját nyert és most bajnok lett Angliában. Nem volt rossz érzés. Soha nem izgulok meccsek előtt, de az volt az egyetlen meccs eddig, ahol igen.”




M4Sport.hu
Close Menu