Szoboszlai: Ki kell jutnunk az Európa-bajnokságra

Szoboszlai Dominik reményei szerint az még csak a kezdet, hogy az osztrák Bundesliga legjobbjának választották, illetve hogy 25 millióra taksált vételárával a legdrágább magyar labdarúgóvá lépett elő.

forrás:Infostart.hu

A Transfermarkt legfrissebb becslése szerint a Salzburg 19 éves középpályásának értéke 25 millió euróra nőtt. A játékos örül az elismeréseknek, de nem szeretne a babérjain ülni.


„Az, hogy az előző szezonban a legjobb játékos lettem, továbbá az, hogy 25 millió lett az értékem, az már múlt idő. Ez már tegnap volt, én pedig a holnapra koncentrálok. Nem az a lényeg, hogy mi volt, hanem hogy mi lesz, ez pedig rajtam múlik, én minden nap azért fogok dolgozni, hogy ez csak jobb legyen – mondta Szoboszlai az M1-nek adott interjúban. – Attól függetlenül, hogy 25 millió az értékem, ugyanolyan játékos vagyok, mint az összes többi a magyar válogatottban, ugyanúgy a csapatért játszom. Örülök neki, de remélem, ez még csak a kezdet” – fogalmazott a játékos, aki hozzátette: nemcsak Magyarország legjobbja szeretne lenni, hanem Európa top 3 középpályása közé szeretne kerülni, céljai között pedig a Bajnokok Ligája megnyerése is szerepel.Szoboszlai úgy érzi, keményen megdolgozott az eddig elért sikerekért, a mentális fordulópontot pedig szerinte az jelentette, amikor 2017-ben bekerült az osztrák Liefering felnőtt csapatába. „Ez akkor fordult meg bennem, amikor az edzőm próbált nevelni, én meg azt hittem, hogy én vagyok a »csaszi« és ő a hülye. Pedig ez fordítva volt, én voltam a hülye. Ott volt egy lépés, amikor átállítottam a fejemet és szerintem azóta egész jó irányba haladok.”


A magyar középpályás bombaformában tért vissza a koronavírus miatt elrendelt három hónapos kényszerszünet után. Szerinte ez annak köszönhető, hogy a karantén alatt nagyon sokat dolgozott. „A szünet alatt nagyon unatkoztam és sokat edzettem. Otthon kellett lenni, más dolgom sem volt, mint edzeni. Folyamatosan edzettem, csináltam a dolgokat, amiket megkaptam, nem álltam le egy pillanatra sem. Ez is mutatja, hogy ha dolgozol, az kifizetődik.”


A jövőjét firtató kérdésre az AC Milannal hírbe hozott középpályás azt mondta, szerinte az olasz és a spanyol bajnokságban is megállná a helyét, de akkor sem lenne csalódott, ha a következő szezont is Salzburgban kezdené. „Bármi lesz a következő lépés, az nekem legyen jó és fejlődni tudjak.”


Az interjúban Szoboszlai azt is elárulta, édesapja ritkán szokott neki gratulálni, de a szlovákok elleni Eb-selejtezőn szerzett szabadrúgásgólja után ez is megtörtént. A találat előtti pillanatokra visszaemlékezve elmondta, át akarta nyújtani a labdát Dzsudzsák Balázsnak, aki azonban azt mondta neki, hogy inkább ő végezze el a pontrúgást.

A játékos úgy véli, a magyar válogatott közel áll ahhoz, hogy kijusson a jövő évre halasztott Európa-bajnokságra, nem esélytelen a részvétel kiharcolására, ő pedig nem szeretné, ha nélküle rendeznék meg a kontinensviadalt. „Úgy jövök majd haza Salzburgból, vagy akárhol is leszek, hogy ki kell jutnunk az Európa-bajnokságra” – jelentette ki az október 8-ra kiírt, Bulgária elleni pótselejtezőre utalva, melynek megnyerése után még az Izland–Románia találkozó győztesét is le kell győzni november 12-én az Eb-ért.


A beszélgetés során Szoboszlai azt is elárulta, eddigi pályafutása során egyetlen mérkőzés volt, amely előtt izgult, ez pedig a tavaly októberben a Liverpool otthonában játszott BL-csoportmérkőzés, amelyen a Salzburg fordulatos meccsen szenvedett 4–3-as vereséget. „Egy álmom valósult meg, örültem, hogy egy ilyen meccset tudtunk játszani az ellen a Liverpool ellen, amelyik Bajnokok Ligáját nyert és most bajnok lett Angliában. Nem volt rossz érzés. Soha nem izgulok meccsek előtt, de az volt az egyetlen meccs eddig, ahol igen.”
M4Sport.hu