BL-selejtező - Holman Dávid csapata játék nélkül búcsúzott

Holman Dávid szlovák csapata, a Slovan Bratislava játék nélkül búcsúzott a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjétől, mert a múlt héten szerdán és pénteken sem tudta lejátszani első fordulós mérkőzését a feröeri KÍ Klaksvík otthonában.


 

A találkozó mindkét alkalommal a feröeri hatóságok utasítása miatt maradt el, ugyanis a szlovák küldöttségben találtak egy-egy koronavírussal fertőzött személyt.
   
Az európai szövetség (UEFA) ezért a mérkőzést 3-0-s gólkülönbséggel a KÍ csapatának javára igazolta, amely így a selejtező második fordulójában a svájci Young Boys együttesével játszik.
   
Az Aktuality nevű szlovák hírportál idézi Ivan Kmotríkot, a Slovan klubigazgatóját, aki leszögezte: fellebbezni fognak a döntés ellen, mivel egyik alkalommal sem egy játékosuk vírustesztje lett pozitív.
   
Amennyiben az UEFA nem változtatja meg a döntését, a pozsonyiak az Európa-liga selejtezőjének második fordulójában folytatják szereplésüket.
   
Az európai szövetség döntött a gibraltári Lincoln Red Imps FC és a koszovói Pristina FC párharcáról is, amelyet az Európa-liga előselejtezőjében játszottak volna a múlt héten. A találkozót kedden és szombaton sem lehetett megrendezni a vendégcsapatban előfordult koronavírusos esetek miatt, így az UEFA 3-0-s gólkülönbséggel a gibraltári együttest juttatta a következő fordulóba.

MTI
Close Menu