Európa-liga - Márton Gábor győzelmet és továbbjutást vár a Fehérvártól

Egy meccsen dől el a továbbjutás, ezért nem várok mást, mint győzelmet és továbbjutást - nyilatkozta a Fehérvár FC vezetőedzője az ír Bohemian FC elleni Európa-liga-mérkőzés előtti, szerdai online sajtótájékoztatón.

   

Márton Gábor elmondta, hogy nem lesz könnyű meccs az írek elleni, mert feltérképezték az ellenfelet, amely egy kellemetlen, agresszív, sok magas labdával játszó és hosszú előreívelésekkel próbálkozó alakulat. Jelezte, hogy ezeket a veszélyes felíveléseket igyekeznek levédekezni, amikor pedig náluk lesz a labda, a földön próbálják megverni őket.
   
A tréner rámutatott, gólok kellenek a továbbjutásukhoz, ezért igyekeznek a lehető leggyorsabban gólt szerezni és előnyből játszva olyan játékot játszani, amit az írek nehezebben tudnak majd kezelni. Úgy vélte, ehhez a helyzetkihasználáson kell sokat javítaniuk.
   
Kérdésre válaszolva hangsúlyozta, hogy ez lesz edzőként az első nemzetközi tétmeccse, ahol a játék szépsége másodlagos szempont, mert a meccs végén csak az eredmény számít majd. Megjegyezte: a győzelemhez nemzetközi szinten is jó játék kell.
   
Márton Gábor megemlítette, hogy a régebb óta sérüléssel bajlódó Kovács István mellett Hangya Szilveszterre és a grúz Budu Zivzivadzéra sem számíthat. Ugyanakkor a nemrégiben leigazolt brazil Alef olyan állapotban van már, hogy valószínűleg tudja vállalni a játékot.
   
A szakvezető kiemelte: egyelőre nem foglalkoznak a csoportkörrel, előbb a csütörtöki találkozót szeretnék megnyerni. Hozzátette: a Vidinél mindig cél a csoportkör, de ahhoz négy győztes meccs kellene, illetve minden továbbjutás után sok-sok szerencse a sorsolásnál.
   
Az Európa-liga első selejtezőkörében a Fehérvár FC csütörtökön 18.30 órától látja vendégül az ír Bohemian FC-t a MOL Aréna Sóstóban, zárt kapus mérkőzésen. A találkozót a ciprusi Timotheos Christofi vezeti.
   
Az ír együttes az aktuális pontvadászatban kilenc fordulót követően a második helyen áll. A Bohemian FC legutóbb 2012-ben volt érdekelt a nemzetközi porondon, az Európa-ligában az első fordulóban kiesett az izlandi Pór Akureyri ellen.
   
A Fehérvár a tavalyi bajnokságban második helyen végzett, a jelenlegi bajnokságban - két meccsen két pontot gyűjtve - az ötödik helyen áll.

MTI
Close Menu