PL - Kevin De Bruyne lett a szezon legjobb játékosa

Kevin De Bruynét, a Manchester City belga labdarúgóját választották az előző szezon legjobb játékosának az angol élvonalban.

forrás:Premierleague.com

    A 29 éves De Bruyne a legutóbbi idényben 13 gólt szerzett és húsz gólpasszt adott a Premier League-ben, utóbbival beállította Thierry Henry 2002/03-as rekordját.

    Csapata, a Manchester City a második helyen végzett, 18 ponttal lemaradva a bajnok Liverpool mögött, és mivel a Bajnokok Ligájától szombaton a negyeddöntőben elbúcsúzott, az előző szezonban csak a Ligakupát tudta megnyerni.

    Vincent Kompany és Eden Hazard után De Bruyne a harmadik belga győztes a díj 1994 óta íródó történetében, Kompanyt követően pedig a második Manchester City-futballista, aki megkapta ezt az elismerést.

    A Liverpool védőjét, Trent Alexander-Arnoldot pénteken a szezon legjobb fiatal játékosának, a Liverpoolt irányító Jürgen Kloppot szombaton a legjobb edzőnek választották. Az idény legszebb gólját Szon Hungmin, a Tottenham Hotspur dél-koreai labdarúgója szerezte. Az elismerésekről döntő testületben a hagyományoknak megfelelően helyet kaptak a szövetség, a liga, a média és a szurkolók képviselői is.

    A szigetországi Futballszakírók Szövetsége (FWA) júliusban Jordan Hendersont, az FC Liverpool csapatkapitányát választotta az angol bajnokság legjobbjává.MTI.hu
Close Menu