Tizenegyesekkel jutott tovább a Fehérvár FC

A Fehérvár FC 1-1-es döntetlent követően tizenegyesekkel jutott tovább az ír Bohemian FC ellen csütörtökön, a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójában.



    Európa-liga, selejtező, 1. forduló:

Fehérvár FC-Bohemian FC 1-1 (1-1, 1-1, 1-1) - büntetőkkel: 4-2

Székesfehérvár, zárt kapuk mögött, v: Hrisztofi (ciprusi)
    gólszerzők: Nikolics (37., tizenegyesből), illetve Ward (22.)
    sárga lap: Nikolics (68.), illetve Lyons (18.), Grant (68.), Finnerty (71.), Buckley (85.)

    Fehérvár FC:

Kovácsik - Nego, Rus, Stopira, Fiola - Alef (Pátkai 75.), Houri - Bamgboye, Evandro (Nikolov 101.), Petrjak (Géresi 109.) - Nikolics (Hodzic 74.)

    Bohemian FC:
 
McGuinness - Lyons, Casey, Cornwall (Finnerty 71.), Breslin - Buckley (Mandroiu 109.), Lunney (Levingston 79.) - Twardek, Ward (Devoy 83.), Grant - Wright

   
A találkozó elején rögtön magához ragadta a kezdeményezést a Fehérvár FC, amely tíz perc alatt három nagy lehetőséget is kihagyott. A Bohemians elsősorban a védekezéssel volt elfoglalva, de amikor lehetősége nyílt, bátran lendült támadásba, és egy ilyen akció végén Keith Ward jóvoltából a vezetést is megszerezték. A fehérvári gárda hátrányba kerülve tovább rohamozott, és Nikolics Nemanja büntetőből elért találatával még a szünet előtt egyenlített.
   
A második félidőre jelentősen alábbhagyott az iram. A hazaiak birtokolták jóval többet a labdát, de minden kínálkozó lehetőségüket elpuskázták. A vendégek masszívan védekeztek és kihúzták a rendes játékidőt újabb kapott gól nélkül, így következhetett a ráadás.
 
A hosszabbításban nagy erőket mozgósítottak a csapatok, a hazai együttes a győztes gólért küzdött, sikertelenül, míg a Bohemians a góltól óvta kapuját, sikerrel. A tizenegyesekre maradt a döntés, amelyet a fehérváriak rúgtak jobban, 4-2-re megnyerték a párharcot, így továbbjutottak a második fordulóba, amelynek sorsolását hétfőn rendezik.

MTI
Close Menu