Az újonc Könyves gólja három pontot ért Belgrádban

A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra nyert Szerbia vendégeként vasárnap a Nemzetek Ligája harmadik fordulójában.



A találkozó egyetlen gólját az újonc Könyves Norbert szerezte a 20. percben.

    

Marco Rossi együttese - amely csütörtökön Bulgária otthonában nyert Európa-bajnoki pótselejtezőn - a negyedik fordulóban jövő szerdán a vb-negyeddöntős oroszok vendége lesz.


    Nemzetek Ligája, B divízió, 3. csoport, 3. forduló:

Szerbia-Magyarország 0-1 (0-1)

------------------------------

Belgrád, v.: Sandro Schärer (svájci)

    gólszerző: Könyves (20.)

    sárga lap: Pavlovic (48.), Lukic (81.), illetve Gazdag (36.), Nagy Á. (69.) Szalai A. (73.), Kalmár (76.)


    Szerbia:

    --------

Predrag Rajkovic - Stefan Mitrovic, Nikola Milenkovic, Strahinja Pavlovic - Mijat Gacinovic (Dusan Vlahovic, 66.), Nemanja Gudelj, Dusan Tadic, Luka Milivojevic (Sasa Lukic, a szünetben), Filip Mladenovic - Luka Jovic, Adem Ljajic (Nemanja Radonjic, a szünetben)



    Magyarország:

    -------------

Gulácsi Péter - Botka Endre, Lang Ádám, Szalai Attila - Bese Barnabás (Willi Orbán, 56.), Kalmár Zsolt, Nagy Ádám, Gazdag Dániel (Schäfer András, 77.), Hangya Szilveszter (Holender Filip, a szünetben) - Nikolics Nemanja (Loic Nego, 76.), Könyves Norbert (Szalai Ádám, 64.)


    I. félidő:

    ----------

    20. perc: Könyves csapott le egy rosszul hazaadott labdára, melyet becsúszva megszerzett a kapus elől, majd eltolta azt a hálóőr mellett és az üres kapuba passzolt (0-1).


    

A magyar válogatott nem látványosan, de szervezetten futballozott az első félidőben, ráadásul elöl az újonc Könyves Norbert harciasságának köszönhetően a félidő közepén a vezetést is megszerezte. A szerbek játékából teljesen hiányzott az átütő erő, így Gulácsi Péternek - aki az oroszok elleni találkozón már nem állhat a kapuba, mert vissza kell térni klubjába a karanténszabályok miatt - nem volt nehéz dolga.

    

A hazaiaknak a fordulást követően sem volt sok kedvük futballozni, és nem sok veszélyes helyzetet alakítottak ki a félidő első felében. Ellenben a magyarok a csereként pályára lépő Holender Filip révén eldönthették volna a három pont sorsát, de a támadó hibázott. Negyedórával a vége előtt aztán a hazaiak a kapufát találták el, de ennél közelebb nem jutottak a gólhoz később sem, hiába mozgósítottak nagyobb energiákat az egyenlítésért.


MTI

Close Menu