Barcelonában a játékvezetőt kritizálják az El Clásico után

A spanyol fővárosban derűs örömmel nyugtázták, míg Barcelonában dühödten, és a játékvezetést bírálva fogadták a szombati El Clásico végeredményét, miután a Real Madrid vendégként nyert 3-1-re a katalánok otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság klasszikus rangadóján.A madridi Marca című lap vezető anyagának főcímében "Blaugrana felháborodásról" ír, amit a játékvezetőnek a katalánok szerint súlyosan hibás ítélete váltott ki, amivel 1-1-es állásnál tizenegyest adott a vendégcsapatnak.

    

"A katalánok nyíltan háborogtak Martínez Munuerának a pályán, és Sánchez Martíneznek a videószobában hozott döntése miatt. Úgy vélik, hogy a játékvezetők nem először bántják őket."

    

A fővárosi sportújság idézte Ronald Koemant, a Barcelona holland vezetőedzőjét, aki az összecsapás végén számon kérte a bírón az ominózus ítéletet. "Mondtam neki, remélem, egyszer majd meg tudják magyarázni nekem, hogyan működik a VAR, a videóelemző rendszer Spanyolországban, amely mintha mindig a Barca ellen, és soha nem mellette döntene" - közölte.

    

"Többet érdemeltünk volna" 


- hangsúlyozta Koeman, aki szerint a tizenegyes kiharcolásakor előbb Sergio Ramos szabálytalankodott Clément Lenglet-val szemben.

    

A katalán Sport, amely "A VAR ellopja a klasszikust a Barcától" címmel összegzett, ugyancsak szót adott Koemannak, aki az El Clásico kimenetele szempontjából döntőnek nevezte a tizenegyes megadását a madridiaknak.

    

A másik jelentős katalán sportnapilap, a Mundo Deportivo szintén erősen vitatható Barca-vereségről cikkezett.

    

A Sport "nyugtalanító gyanúról" írva több korábbi esetet emlegetett fel, amikor Martínez Munuera a Barcelona kárára ítélt, és erőteljesen kifogásolta, hogy amíg a Realnak - a videózás alapján - befújta a büntetőt, addig korábban, még szintén 1-1-nél, meg sem nézte a VAR-visszajátszást, amikor pedig Lionel Messi ellen "egyértelműen szabálytalankodtak" a tizenhatoson belül.

    

"Ugyanez a bíró a Real-meccseken általában a madridiak javára téved" 


- fűzte hozzá a barcelonai újság.

    

A spanyol és a katalán sportsajtó egyformán idézi Zinédine Zidane-nak, a Real vezetőedzőjének nyilatkozatát, aki szerint csapata a tizenegyes megítélésétől függetlenül megérdemelte a győzelmet. A francia tréner azt mondta, büszke a csapat játékára, együttese nagyon jól futballozott, és külön örül annak, hogy két váratlan vereség után éppen az El Clásicón gyűjtötték be a három pontot.

    

"Olyan riválist győztünk le, amelyik ellen mindig nehéz futballozni. Elégedett vagyok a látottakkal, tökéletes meccset játszottunk" 


- fogalmazott a francia szakember.


MTI

Close Menu