Kilenc helyet előrelépett a magyar válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott kilenc helyet előrelépve a 23. helyen áll a Nemzetek Ligája rangsorában.



Az MLSZ közösségi oldalának híre emlékeztet rá: Marco Rossi szövetségi kapitány együttese a sorozat szeptemberi rajtjakor a 32. volt a rangsorban.

    

A magyarok szeptemberben 1-0-ra győztek Törökországban, majd 3-2-re kikaptak az oroszoktól Budapesten. Az októberi folytatásban Szerbia ellen idegenben ismét 1-0-s győzelmet arattak, ezt követte a moszkvai 0-0-ás döntetlen.

    

A nemzeti csapat négy kör után hét ponttal a B divízió hármas csoportjának második helyén áll, hátránya egy pont az oroszok mögött. Az összesített rangsorban a szbornaja a 20., a török együttes a 27., míg a szerb válogatott a 29. helyet foglalja el.

    

A folytatásban a válogatott november 15-én a szerbeket fogadja a Puskás Arénában, három nappal később pedig ugyancsak hazai pályán a törökök ellen zárja a sorozatot. A kvartett győztese az A divízióba jut, az utolsó helyezett a C-be kerül.

    

A magyarokra a NL előtt november 12-én Európa-bajnoki pótselejtező is vár Izland ellen Budapesten: a mérkőzés győztese kijut a jövő nyárra halasztott, a többi között a Puskás Arénában sorra kerülő kontinenstornára.


MTI

Close Menu