Kiütéses győzelmet aratott a Fehérvár az Újpest ellen

A MOL Fehérvár FC kiütéses, 5-1-es győzelmet aratott a vendég Újpest FC ellen vasárnap, a labdarúgó OTP Bank Liga 6. fordulójának zárómérkőzésén.    A fehérváriak sikerükkel átvették a vezetést a tabellán.

    

    OTP Bank Liga, 6. forduló: MOL Fehérvár FC - Újpest FC 5-1 (0-0) ------------------------------------- Mol Aréna Sóstó, 2673 néző, v.: Farkas Á.

    gólszerző: Stopira (58.), Bamgboye (61.), Zivzivadze (66.), Nikolov (68.), Risztevszki (89., öngól), illetve Beridze (92.)

    sárga lap: Houri (81.), illetve Kastrati (8.), Onovo (49.)

    

    Fehérvár:

    --------

Kovácsik (Rockov 87.) - Bolla, Musliu, Stopira, Fiola (Hangya 73.) - Nego, Nikolov - Bamgboye (Petrjak 73.), Houri, Evandro (Géresi 80.) - Zivzivadze (Nikolics 73.)

    

    Újpest:

    ------

Banai - Pauljevic (Bacsa 78.), Kastrati, Risztevszki, Máté Zs., Antonov - Perosevic (Csongvai 78.), Mitrovic (Szakály P. 67.), Onovo, Stieber Z. (Beridze 67.) - Junior Tallo (Gigic 70.)

    

    

Fehérvári helyzetekkel indult a találkozó, amely a folytatásban kiegyenlített játékot hozott, a kapusoknak nem sok dolga akadt. Újpesti lesgól vezette fel az első félidő hajráját, a Vidi pedig a szünetig könnyen megszerezhette volna a vezetést, ám Budu Zivzivadze kapufája után Funsho Bamgboye nem találta el az üres kaput.

    

Fordulást követően Stopira sarokrúgást követő fejesgóljával megszerezték a vezetést a hazaiak, majd három perccel később Bamgboye az újabb ziccerét már nem rontotta el. Második nagy lehetőségét Zivzivadze sem hibázta el, aztán Boban Nikolov találatával tovább nőtt a különbség, ami azt jelentette, hogy tíz perc alatt lőtt négyet a Vidi. Az Újpest elkeseredetten küzdött a szépítésért, de kevés elképzelés volt a játékában. A végeredmény Kire Risztevszki öngólja és Giorgi Beridze szépítő gólja után alakult ki.


MTI

Close Menu