Lucescu szerint óriásit javult a Ferencváros

Mircea Lucescu, a Dinamo Kijev vezetőedzője szerint a Ferencváros minőségileg óriásit javult, a saját csapatában pedig a hiányzók helyére beugró játékosok bizonyíthatnak a két együttes szerda esti labdarúgó Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen.



"Természetesen mindig nehézséget okoz, ha vannak hiányzó futballisták, de ez egy nagy lehetőség azoknak, akik a helyükön léphetnek pályára, hiszen a Bajnokok Ligájában mutathatják meg magukat" 


- válaszolta a román szakember a Groupama Arénában tartott keddi sajtótájékoztatón arra a kérdésre, hogy mekkora problémát okoz a koronavírus-fertőzés miatt kidőlt ukrán válogatottak, a kapus Heorhij Buscsan és a hátvéd Vitalij Mikolenko hiánya.

    

A Ferencvárosról szólva a tréner kiemelte, hogy minőségileg rendkívül sokat javult a csapat, amelybe a klub jelentős összegeket fektetett, a gárda pedig ütőképes lett.

    

Lucescu kifejezetten mogorván viselkedett a magyar és az ukrán újságírókkal is, több kérdésre - mint például, hogy hogyan emlékszik a Szerhij Rebrov elleni összecsapásokra, amikor a Ferencváros jelenlegi vezetőedzője még a Dinamo Kijev, ő pedig a Sahtar Donyeck kispadján ült - nem volt hajlandó válaszolni.

    

A Dinamo játékosai közül Vitalij Bujalszkij vett részt a sajtótájékoztatón. A középpályás elmondta, reméli, hogy szerdán a legjobb játékukat tudják nyújtani, hiszen csak a győzelem elfogadható számukra. Hozzátette: a futballistáknak csak plusz motivációt jelent, hogy nézők előtt léphetnek pályára, nem félnek sem a szurkolótábortól, sem a Ferencvárostól.

    

A magyar bajnok szerdán 21 órától a Groupama Arénában, több mint ötezer néző előtt fogadja az ukrán riválist a BL csoportkörének második fordulójában. A múlt heti első körben mindkét csapat kikapott.


MTI

Close Menu