Rebrov a második félidővel elégedett

Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője szerint csapata megérdemelte az egy pontot a Dinamo Kijev ellen 2-2-es döntetlennel zárult labdarúgó Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen, mert a második félidőre kijavította a hibáit.



    

"Elégedettek lehetünk olyan szempontból, hogy az első félidőt elveszítettük, a másodikban pedig sikerült kijavítanunk a hibákat. Tokmac gólja nagy lökést adott, összességében rászolgáltunk az egy pontra" 


- mondta az ukrán szakember, aki szerint nehézséget okozott, hogy a játékosok többségének még nincs BL-tapasztalata, de a második játékrészben sikerült agresszívabban futballozni.

    

Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa szerint egy félidő előnyt adtak a riválisnak:

    

"Az első félidő nem úgy alakult, ahogy előzetesen elterveztük. A másodikban a gól nagy lökést adott, teljesen nyílt lett a mérkőzés. Sajnálom, hogy egy félidőnyi előnyt adtunk, hiszen a második játékrész megmutatta, ez egy ki-ki párharc és akár nyerhettünk is volna. Le a kalappal mindenki előtt, nagy szívvel és odaadással futballoztunk."

    

A válogatott hálóőr arról is beszélt, nagyon nagy dolognak tartja, hogy már a második meccsen megszerezték az első pontjukat. Úgy vélte, ez, valamint a Barcelonában mutatott teljesítményük a találkozó elején és a végén, olyan önbizalmat adhat, hogy akár további pontokat tudnak szerezni.

    

Mircea Lucescu, a Dinamo Kijev vezetőedzője azt mondta, furcsa mérkőzés volt, hiszen az első félidőben csapata uralta a találkozót és a második játékrészben is fölényben futballozott az első hazai gólig. Ettől a Ferencváros bátrabb lett, ráadásul a kiállítás a hajrában nagyon megzavarta a Dinamót, és rosszabb lett a játéka.

    

Hozzátette, a Ferencváros jó csapat, amely rengeteget fejlődött, Szerhij Rebrov jó pénzért jó futballistákat igazolhatott és jó munkát végzett velük, ugyanakkor véleménye szerint ezt az összecsapást a Dinamónak kellett volna megnyernie.

    

Oleksznadr Karavajev, a kijeviek labdarúgója szerint nem volt problémájuk sem fizikailag, sem mentálisan. Amiben hibáztak, hogy nem zárták le az összecsapást, ez pedig lehetőséget adott a Ferencvárosnak az egyenlítésre.

    

Szerhij Rebrov együttese, amely múlt kedden 5-1-re kapott ki az FC Barcelona otthonában, jövő szerdán az olasz bajnok Juventust fogadja, azt a találkozót már a Puskás Arénában rendezik.

    

Magyar csapat 25 év után szerzett újra pontot a legrangosabb európai kupában, amely a mostani kiírásban 900 ezer eurót ér. Ezt megelőzően 1995. november 22-én a Ferencváros a svájci Grasshoppers együttesével játszott 3-3-as döntetlent.


MTI

Close Menu