Több mint két hónap után nyert újra bajnokit a DVTK

A forduló előtt még sereghajtó Diósgyőri VTK 3-0-ra legyőzte a második félidő nagyobb részében emberhátrányban futballozó vendég Puskás Akadémiát a labdarúgó OTP Bank Liga 8. fordulójának vasárnap esti zárómérkőzésén, és így több mint két hónap után nyert újra bajnoki találkozót.



A DVTK ezt megelőzően sorozatban öt NB I-es meccset vívott meg nyeretlenül, a legutóbbi négyet kivétel nélkül elveszítette. A miskolci együttesnek utoljára még az első fordulóban, augusztus 16-án sikerült bajnokin győznie.

    

A Puskás Akadémia megszakítás nélkül harmadszor kapott ki az NB I-ben, idegenben az eddigi négy meccséből csak egyet tudott megnyerni.


    OTP Bank Liga, 8. forduló:

Diósgyőri VTK-Puskás Akadémia FC 3-0 (3-0)


Miskolc, 1730 néző, v: Andó-Szabó

    gólszerzők: Drazic (5.), Ivanovski (18., 11-esből), Grozav (38.)

    kiállítva: Spandler (56.)

    sárga lap: Drazic (9.), Ivanovski (54.), Karan (68.), Márkvárt (71.), illetve Spandler (14., 56.), Szolnoki (21.), Plsek (25.), Mance (68.), Van Nieff (72.)


    DVTK:


Danilovic - Szűcs, Polgár, Hegedűs, Memolla (Hasani, 71.) - Márkvárt, Karan - Max, Ivanovski (Korbély, 87.), Grozav (Rui Pedro, 77.) - Drazic (Makrai, 89.)


    Puskás Akadémia:


Tóth B. - Nagy Zs., Meissner, Szolnoki, Spandler - Plsek, Van Nieff (Komáromi, 83.) - Mance, Baluta (Urblik, 59.), Slagveer (Kiss T., 63.) - Knezevic


    

Alig több mint negyedóra után kétgólos előnyre tett szert a hazai együttes Drazic vezetésével. A szerb légiós az ötödik percben remek egyéni megmozdulása végén lőtt a kapuba, bő 10 perc múlva pedig büntetőt harcolt ki, melyet Ivanovski értékesített. A hátrányban futballozó vendégek kissé feszülten folytatták a küzdelmet, de azért előttük is adódott gólszerzési lehetőség. A szünethez közeledve egy védelmi hibát kihasználva viszont a DVTK szerzett újabb gólt, ezzel gyakorlatilag egy félidő alatt eldöntötte az összecsapást.

    

Fordulás után hamar végleg megpecsételődött a Puskás Akadémia sorsa, Spandler ugyanis megkapta a második sárga lapját, így a vendégek emberhátrányba is kerültek. A folytatásban változatlanul a Diósgyőr volt az aktívabb, de a hazaiak a magabiztos előny tudatában már nem erőltették túlzottan a támadásokat, a lefújásig megőrizték háromgólos előnyüket, és összességében megérdemelten győztek.


MTI

Close Menu