ZTE FC-Budapest Honvéd 2-4

A Budapest Honvéd 4-2-re győzött vasárnap a Zalaegerszeg vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga hatodik fordulójában.A kispestiek sikerükkel elmozdultak a sereghajtó pozícióból.


    OTP Bank Liga, 6. forduló:

ZTE FC-Budapest Honvéd 2-4 (0-2)

--------------------------------

Zalaegerszeg, v.: Bognár

    gólszerzők: Könyves (72.), Koszta (94.), illetve Tamás (7.), Szendrei (29.), Balogh N. (48.), Traore (86.)

    sárga lap: Lesjak (79.), Szalai (87.), illetve Lovric (37.), Ugrai (38., pályán kívül)


    ZTE FC:

    -------

Demjén - Tanasin (Szalai, a szünetben), Lesjak, Bobál D., Gergényi (Kovács B., 58.) - Bedi, Sankovic, Favorov (Koszta, 30.) - Könyves, Babati (Dragóner, 58.), Vass P. (Szánthó, a szünetben)


    Budapest Honvéd:

    ----------------

Tujvel - Mezgrani, Lovric, Batik, Tamás - Kamber, Hidi (Baráth, 82.) - Szendrei (Tóth-Gábor, 87.), Gazdag (Craciun, 87.), Zsótér (Nagy G., 77.) - Balogh N. (Traore, 77.)


    

Bár mezőnyben kiegyenlített találkozót láthatott a közönség, a Honvéd sokkal veszélyesebben futballozott. A kispestiek Kamber nagy bedobását követően korán vezetést is szereztek a nyáron éppen Zalaegerszegről érkezett Tamás Krisztián fejesével. A fővárosi csapat gyakori letámadásaiból többször labdát szerzett az ellenfél térfelén, s ebből vezetett veszélyes akciókat, ilyen támadások végén Balogh és Zsótér is nagy helyzetet puskázott el, azonban Szendrei egy távoli lövéssel megduplázta a vendégek előnyét. A Honvéd akár három góllal is vezethetett volna a szünetben, ugyanis Gazdag betalált szabadrúgásból, Demjén csak a gólvonalon túlról kanalazta ki a labdát, csakhogy Bognár játékvezető - tévesen - nem adta meg a találatot.

    

A második félidő is Honvéd-góllal indult, amellyel jószerivel el is dőlt a három pont sorsa. A biztos vezetés tudatában a kispestiek átengedték a területet a hazaiaknak, akik ugyan ezt kihasználva a válogatottba behívott Könyves Norbert révén szépíteni tudtak, az egyenlítésre és így a pontszerzésre viszont esélyük sem volt. A hajrában a Honvéd a csereként beállt Traore lövésével visszaállította a háromgólos különbséget, a hosszabbításban a Kispesten nevelkedett Koszta találata pedig már csak szépségtapasz volt a ZTE számára.


MTI

Close Menu