A Salzburg újra karanténban, Szoboszlai lemaradhat az Eb-pótselejtezőről

Újabb pozitív koronavírus-tesztek születtek a Red Bull Salzburg labdarúgócsapatánál, így veszélybe került Szoboszlai Dominik szereplése az Izland elleni csütörtöki Európa-bajnoki pótselejtezőn.



A salzburgi klub hivatalos honlapján jelezte, hogy hat futballista fertőzött, a csapat karanténba került, és egyelőre egyetlen játékos sem utazhat el a válogatottba.

    

A honlap beszámolója szerint a Rapid Wien elleni vasárnapi rangadót megelőzően, a pénteken elvégzett tesztek mindegyike negatív lett, azonban az 1-1-re végződött összecsapás után levett minták közül már fél tucat pozitív eredményt hozott. Az érintett futballistákat nem nevezték meg, tüneteik nincsenek.

    

Azok a játékosok, akiknek negatív lett a tesztje, csak az otthonuk, az edzőközpont és a mérkőzések helyszínei között mozoghatnak.

    

A csapat tagjain hétfőn újabb teszteket végeznek el, és ha a járványügyi hatóság a negatív eredményt követően hozzájárul, változhat a helyzet az együttesnél.

    

A 20 esztendős Szoboszlainak, a válogatott kulcsjátékosának, szintén karantén miatt kellett kihagynia a magyar együttes októberi mérkőzéseit, köztük a Bulgária otthonában rendezett Eb-selejtezőt, amelyet Marco Rossi együttese 3-1-re megnyert.

    

Vasárnap derült ki, hogy Kleinheisler László nem csatlakozik a kerethez, mert az NK Osijek középpályásának karanténba kellett vonulnia.

    

A magyar csapat csütörtökön fogadja Izlandot az Eb-részvételért, majd a Nemzetek Ligájában Szerbia és Törökország ellen játszik a Puskás Arénában három, illetve hat nappal később.


MTI

Close Menu