Megőrizte veretlenségét a címvédő Ferencváros

A címvédő és listavezető Ferencváros 1-0-ra legyőzte vendégként a Budapest Honvédot a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának szombati játéknapján, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.



A zöld-fehérek így már 10 bajnoki összecsapás óta veretlenek, a mostani szezonban játszott kilenc NB I-es találkozójukból két döntetlen mellett hetet megnyertek.

    

A Honvédnak és az FTC-nek ez volt a 208. élvonalbeli bajnoki összecsapása, a Ferencváros 115. alkalommal győzött 34 döntetlen és 59 kispesti siker mellett.

    

A piros-feketék a vereséggel a 11. helyen állnak.


    OTP Bank Liga, 11. forduló:

Budapest Honvéd-Ferencváros 0-1 (0-1)


Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapuk mögött, v: Solymosi

    gólszerző: Heister (26.)

    sárga lap: Gazdag (35.), Ugrai (50.)


    Honvéd:

Tujvel - Mezgrani, Baráth (Craciun, 85.), Hidi, Lovric, Bocskay - Nagy G. (Kocsis, a szünetben), Kesztyűs (Aliji, a szünetben), Gazdag - László D. (Eppel, 60.), Ugrai (Balogh, 73.)


    Ferencváros:

Dibusz - Lovrencsics, Blazic (Baturina, 87.), Kovacevic, Heister - Somalia, Haratin (Vécsei, 63.) - Uzuni, Isael (Dvali, 87.), Nguen (Skvarka, 72.) - Boli (Mak, 72.)


    

A címvédő az első félidőben ellenfele fölé kerekedett, többet birtokolta a labdát, és veszélyesebben is futballozott, mint a Honvéd. A félidő felét elhagyva egy szöglet után a középre kifejelt labdát Heister nagyon szépen vágta a kapuba, ezzel előnybe került a Ferencváros, amely a szünetig magabiztosan őrizte az eredményt.

    

Fordulás után valamivel kiegyenlítettebbé vált a játék, a Honvéd igyekezett mindent megtenni az egyenlítésért, többször Dibusz védésére is szüksége volt a címvédőnek. A zöld-fehérek a lefújásig megőrizték minimális előnyüket és így győzelemmel készültek fel a Juventus ellen kedd este Torinóban sorra kerülő Bajnokok Ligája-főtáblás összecsapásra.


MTI

kép: Illyés Tibor

Close Menu