Szoboszlai mégis csatlakozhat a válogatotthoz

Szoboszlai Dominik a korábbi hírekkel ellentétben mégis csatlakozhat a csütörtöki, Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatotthoz, mivel minden koronavírusteszt negatív lett klubcsapatánál.



Az osztrák bajnok Red Bull Salzburg hétfőn este a honlapján bejelentette, hogy a megismételt tesztek egyetlen futballistánál sem mutatták ki a fertőzést, így minden játékosuk csatlakozhat hazája válogatottjához, amint a helyi egészségügyi hatóságok feloldják a korlátozásokat.

    

A salzburgiak korábban azt közölték, hogy hat labdarúgójuk megfertőződött a koronavírussal, ezért az egész keretnek, így Szoboszlainak is karanténba kell vonulnia, és senki nem utazhat el.

    

A teszteket hétfőn megismételték, a többi között azért, mert pénteken minden játékos negatív eredményt produkált.

    

"Igyekszünk minél előbb feloldatni a korlátozásokat, és lehetővé tenni játékosainknak, hogy elutazhassanak nemzeti csapataikhoz" 


- nyilatkozta Stephan Reiter, a klub kereskedelmi igazgatója.

    

Hozzátette, amint lehet, szeretnék kideríteni, hogy a rövid időn belül ugyanabban a laborban elvégzett tesztek miért mutathattak különböző eredményeket.

    

A 20 éves Szoboszlainak, a válogatott kulcsemberének karantén miatt kellett kihagynia a magyar együttes októberi mérkőzéseit, köztük a Bulgária otthonában rendezett Eb-selejtezőt, amelyet Marco Rossi együttese 3-1-re megnyert.

    

A magyar csapat csütörtökön fogadja Izlandot az Eb-részvételért, majd a Nemzetek Ligájában Szerbia és Törökország ellen játszik a Puskás Arénában három, illetve hat nappal később.


MTI

Close Menu