Balotelli góllal debütált a Monzában

Mario Balotelli góllal debütált a másodosztályú olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Monzában.



A 30 esztendős volt olasz válogatott csatár szerződtetését december elején jelentette be a klub - amelynek tulajdonosa a korábbi olasz miniszterelnök, Silvio Berlusconi -, szerdai bemutatkozásán 61 percet töltött a pályán a Salernitana ellen 3-0-ra megnyert hazai bajnokin, és a 4. percben szerzett gólt.

    

A Monza sorozatban harmadik sikerével a Serie B harmadik helyére lépett előre.

    

A botrányokról is elhíresült Balotelli legutóbb a Brescia játékosa volt, ám a klub nyáron szerződést bontott vele, miután a koronavírus-járvány miatt kialakult tavaszi kényszerszünetet követően az edzések újraindulásakor betegségre hivatkozva nem jelent meg a tréningeken, így amikor visszatért az együtteshez, nem engedték be az edzésre.

    

A többszörös olasz és angol bajnok Balotelli korábban odahaza játszott az Internazionaléban és a Milanban, Angliában a Manchester Cityben és a Liverpoolban, Franciaországban pedig a Nice-ben és a Marseille-ben. Az olasz válogatottban 36 alkalommal szerepelt, és 14-szer volt eredményes. Ugyanakkor sehol sem tudott gyökeret verni sokat bírált munkamorálja és magatartási problémái miatt.


MTI

Close Menu