Magabiztos fehérvári győzelem a Budafok ellen

A MOL Fehérvár FC magabiztosan, 4-1-re legyőzte újonc vendégét, a Budafokot a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójának szombat esti mérkőzésén.




    OTP Bank Liga, 14. forduló: 


MOL Fehérvár FC - Budafoki MTE 4-1 (3-0)


Mol Aréna Sóstó, zárt kapuk mögött, v.: Farkas Á.

    gólszerzők: Alef (5.), Petrjak (14., 36.), Rus (55.), illetve Kovács D. (93.)

    sárga lap: Bamgboye (93.), illetve Takács R. (2.), Romic (4.), Oláh B. (82.)


    

MOL Fehérvár FC:


Rockov - Rus, Stopira, Fiola (Zeke, 82.) - Bolla (Bamgboye, 67.), Pinto, Alef (Nyári, 67.), Houri, Hangya - Zivzivadze (Géresi, 67.), Petrjak (Szabó L., 82.)


    

Budafoki MTE:


Póser - Huszti A., M. Nikolic (Venczel, 90.), Romic, Medgyes (Margitics, a szünetben) - Micsinai, Oláh B. - Kovács D., Kulcsár K. (Lőrinczy, 58.), Takács R. (Szabó M., 58.) - Zsóri (Ihrig-Farkas, a szünetben)


    

A Fehérvár Nikolics Nemanja, Nego Loic és Boban Nikolov nélkül kezdte a meccset, őket a szakmai stáb nem jelölte keretbe, mert a koronavírustesztjük kétes minősítést kapott. Az újabb vizsgálat negatív eredményt hozott, de a kockázatok kizárása érdekében nem léptek pályára.

    

Mindez nem látszott a fehérváriak játékán, akik a brazil Alef első NB I-es góljával vezetést szereztek, majd Ivan Petrjak találatával megduplázták előnyüket az első negyedóra végén. A folytatásban többet próbálkozott a Budafok, de kapura kevés veszélyt jelentett. Egy védelmi hibát kihasználva a szünet előtt háromgólosra nőtt a hazai előny, ismét Petrjak volt eredményes.

    

A második félidőre sem sokat változott a játék képe, a fehérváriak támadtak többet és Rus Adrián fejesével ismét eredményesek voltak. A vendégek a cseréktől lendületesebbé váltak, akadt néhány gólt ígérő támadásuk, végül a szépítő találat is összejött Kovács Dávid révén.


MTI

Close Menu