Oenning kiütéses hazai vereséggel mutatkozott be az újpesti kispadon

Michael Oenning kiütéses hazai vereséggel mutatkozott be az Újpest kispadján: csapata 5-0-ra kapott ki szombaton a vendég MOL Fehérvártól a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójában.
    

OTP Bank Liga, 17. forduló:


Újpest FC-MOL Fehérvár FC 0-5 (0-2)


Szusza Ferenc Stadion, zárt kapus, v.: Káprály

    

gólszerzők: Bamgboye (7., 20.), Zivzivadze (55.), Petrjak (61.), Nikolics (81.)

    

sárga lap: Tallo (31.), Mitrovic (65.), Bjelos (68.), Stieber Z. (71.), Antonov (85.)


    

Újpest:

 

Banai - Pauljevic, Kutrumpisz, Ristevski, Antonov - Mitrovic, Onovo - Simon (Stieber Z., 62.), Szakály P. (Bjelos, 62.), Perosevic (Beridze, 62.) - Tallo


    

MOL Fehérvár:


Rockov - Bolla, Rus, Stopira, Fiola, Hangya (Petrjak, 59.) - Alef, Houri (Kovács I., 78.), Pinto (Dárdai, 67.) - Bamgboye (Géresi, 78.), Zivzivadze (Nikolics, 67.)

 

    

A mérkőzés elején hiába igyekezett magához ragadni a kezdeményezést az Újpest, a 20. percre Bamgboye duplájával kétgólos előnyre tettek szert a lehetőségeiket jól kihasználó vendégek. A folytatásban már egyértelműen a fehérváriak akarata érvényesült, a hazaiak hosszú percekre beszorultak a saját térfelükre, de így legalább zártabbá vált a letámadás miatt korábban nyitott védekezésük. A szünet előtt kijött a szorításból az Újpest, a kapuk közben nem forogtak veszélyben.

    

A Fehérvár a második félidő elején is betalált - akkor Zivzivadze volt eredményes -, majd az alig másfél perce pályán lévő csereember, Petrjak kontrából növelte a vendégek előnyét. Hármas cserével próbálta rendezni a sorokat Oenning, de játékosai egyre inkább dühből játszottak, így csak a sárga lapok számát gyarapították, akciót nem tudtak kezdeményezni. A hajrára teljesen szétesett és leeresztett az Újpest, amelynek a kegyelemdöfést Nikolics Nemanja adta meg a 81. percben.

    

Miután a Ferencváros döntetlent játszott Felcsúton a Puskás Akadémia vendégeként, a második helyezett MOL Fehérvár hátránya hét pontra csökkent az éllovassal szemben.

    

A fehérváriaknál bemutatkozott a téli szerzemény ifjabb Dárdai Pál, a korábbi szövetségi kapitány Dárdai Pál legidősebb fia a 67. percben - Nikoliccsal együtt - csereként lépett pályára.


MTI

Close Menu