Ramos akár távozhat is a Real Madridtól

Távolabb került egymástól a Real Madrid és Sergio Ramos a csapatkapitány szerződéshosszabbítása ügyében, a 34 éves védő akár távozhat is a királyi gárdától a spanyol sportsajtó szerint.



A madridi Marca úgy véli, hogy a jó ideje tartó egyezkedés a koronavírus-járvány okozta gazdasági következmények, a bevételek apadása miatt eredménytelen mindmáig, mivel a klub pénzügyi lehetőségei korlátozottak, s a válság közepette takarékossági lépésekre, például a játékosok fizetésének általános csökkentésére kényszerül.

    

Az ESPN szerint Ramos maradni szeretne, a klub is meg akarja tartani a kapitányt, de a felek nem tudnak dűlőre jutni a futballista javadalmazását illetően. A Real Madrid állítólag két lehetőséget kínál Ramosnak: egy évre szóló szerződést a jelenlegi fizetése megtartásával, vagy kétéves megállapodást, de tízszázalékos bércsökkentéssel. Ugyanakkor a játékos több pénzt, és egyidejűleg hosszabb távra szóló megállapodást akar.

    

A világ- és kétszeres Európa-bajnok, klubcsapatával négyszeres Bajnokok Ligája-győztes hátvéd 2005 óta futballozik a blancóknál, eddig 467 mérkőzésen szerepelt, s tavaly novemberben megszerezte 100. gólját a Real Madridban, ahol jelenlegi kontraktusa ez év nyarán jár le. A nemzeti együttesben ez idáig 178-szor lépett pályára, amivel válogatottsági csúcstartó Európában.


MTI

Close Menu