A Diósgyőrt legyőzve lépett dobogóra a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia FC magabiztos, 2-0-s győzelmet aratott a sereghajtó vendég Diósgyőri VTK felett szerdán, a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában, ezzel a dobogó harmadik fokára lépett.
    

OTP Bank Liga, 19. forduló: 


Puskás Akadémia FC - Diósgyőri VTK 2-0 (1-0)


Pancho Aréna, zárt kapuk mögött v.: Zierkelbach

    gólszerzők: Kiss T. (24.), Plsek (53., 11-esből)

    sárga lap: Sesztakov (48.), Márkvárt (57.)


    

PAFC:


Tóth B. - Szolnoki, Meissner, Hadzsiev, Deutsch L. - van Nieff, Plsek (Urblík 82.) - Kiss T. (Weslen Júnior 90.), Baluta (Corbu 69.), Nagy Zs. (Slagveer 69.) - Géresi (Mance 69.)


    

DVTK:


Antal - Sesztakov (Drazic 56.), Milovic, Soldo, Marin (Memolla 56.) - Grgic, Márkvárt, Max (Hegedűs J. 66.) - Molnár G. (Suljic a szünetben), Vanecek, Grozav (Iszlai a szünetben)


    

A dobogóért harcoló Puskás Akadémia kezdte jobban a meccset, az első gólszerzési lehetőség mégis az utolsó helyezett vendégek előtt adódott: a nemrég még Felcsúton játszó David Vanecek próbálkozását a gólvonalon blokkolták a hazai védők. Tovább támadott a Fejér megyei gárda és több blokkolt lövést követően Kiss Tamás révén megszerezte a vezetést. A középkezdés után a másik oldalon Molnár Gábor rontott ziccert, ezzel el is fogytak a helyzetek, a szünetig mindössze egy lesgólra futotta a csapatoktól.

    

Fordulást követően növelték előnyüket a hazaiak Jakub Plsek büntetőjével. Kétgólos hátrányba kerülve átvette a játék irányítását a DVTK, helyzeteiket azonban elpuskázták. A Puskás Akadémia a végén biztosan őrizte előnyét, s megérdemelt győzelmet aratott.


MTI

Close Menu