FTC-siker a rangadón, kieső helyen az Újpest

A címvédő és éllovas Ferencváros magabiztosan, 4-0-ra nyert Újpesten a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójának szerdai játéknapján. A vesztes házigazdák kieső helyre kerültek a tabellán.
    

OTP Bank Liga, 19. forduló:


Újpest FC-Ferencvárosi TC 0-4 (0-1)


Szusza Ferenc Stadion, zárt kapus, v.: Iványi

    gólszerzők: Isael (24.), Tallo (47. - öngól), Uzuni (76.), Vécsei (90.)

    sárga lap: Kutrumpisz (5.), Tallo (25.), Kastrati (80.)


    

Újpest:


Banai - Pauljevic (Kastrati, 71.), Kutrumpisz, Baosic, Antonov (Katona, 89.) - Simon (Mucsányi, 62.), Csongvai, Mitrovic (Szakály P., 62.), Onovo, Stieber Z. (Beridze, 62.) - Tallo

 

    

Ferencváros:


Dibusz - Wingo (Lovrencsics, 74.), Blazic, Botka, Heister (Civic, 80.) - Haratin, Somália (Vécsei, 80.) - Isael (Boli, 74.), Nguen, Uzuni - Baturina (Sigér, 64.)

 

    

Az első félidőben a Ferencváros - Isael révén a 24. percben - egyetlen veszélyes akcióját gólra tudta váltani. A fennmaradó időben viszont önmagához képest lassabb tempó mellett rengeteg átadási hibát követett el a vendégcsapat, amely így támadni és veszélyeztetni sem tudott. Az Újpest jól megszervezte a védekezését, igyekezett nem területet adni ellenfelének. Ez viszont a 15. perc után erőteljesen kihatott a támadójátékára, amely onnantól teljesen erőtlenné vált.

    

Tallo öngóljával kezdődött a második felvonás - az újpesti center szöglet után a rövidről csúsztatott saját kapujába, senkitől sem zavartatva -, az ettől megzavarodott házigazdák csak percek múlva tértek magukhoz. Utána viszont támadásba lendültek, ám a védekezéssel és az eredmény tartásával megelégedő Ferencvárostól kis erőbedobás is elég volt, hogy hatástalanítsa a hazai akciókat, mielőtt azok veszélyessé váltak volna. A 76. percben Uzuni biztosította be a vendégek sikerét, akik onnantól fölényben játszottak a hitehagyott hazaiakkal szemben. A végeredményt Vécsei megpattanó lövéssel állította be a 90. percben.

    

A decemberben szerződtetett Michael Oenning vezetőedzővel továbbra sem gyűjtött pontot az Újpest, ráadásul három találkozón két szerzett góllal szemben tizenkettőt kapott. A lilák 2014 szeptembere óta nem tudják legyőzni otthon a Ferencvárost, amely azóta vendégként három döntetlen mellett negyedszer kerekedett föléjük. Az Újpest sorozatban hatodszor kapott ki a zöld-fehérektől, és egymást követő ötödik mérkőzésen maradt gólképtelen ellenük. Az FTC a bajnoki idényben tizedik idegenbeli fellépésén három döntetlen mellett hetedszer győzött.


MTI

Close Menu