A Diósgyőr nyerte a kiesési rangadót

A sereghajtó Diósgyőri VTK 2-1-re győzött a szintén kieső helyen álló Budafoki MTE vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.



    

Asmir Suljic duplájának köszönhetően a borsodiak hat nyeretlenül megvívott találkozót követően gyűjtötték be a három pontot, és egyetlen pontra megközelítették mostani riválisukat.


    OTP Bank Liga, 29. forduló:


Budafoki MTE-Diósgyőri VTK 1-2 (0-1)


Promontor utca, zárt kapus, v.: Berke

    gólszerzők: Kovács D. (52.), illetve Suljic (18., 57.)

    sárga lap: Jagodics (43.), Nikolic (91.), illetve Grozav (86.), Pikk (90.), Márkvárt (91.), Max (93.)


    Budafoki MTE:

  

Bese B. - Iharos (Huszti, 66.), Nikolic, Jagodics, Medgyes (Zeke, 25.) - Filkor (Kulcsár K., a szünetben), Oláh B. - Takács R. (Szabó M., 61.), Csonka, Skribek (Ihrig-Farkas, 66.) - Kovács D.


    Diósgyőri VTK:


Malenica - Polgár, Szűcs K., Soldo, Pikk - Grgic (Sesztakov, 87.), Max - Roshi (Karan, 87.), Suljic (Márkvárt, 68.), Grozav - Vanecek (Ivanovski, 79.)


    

A házigazda budafokiak birtokolták többet a labdát az első félidőben, de a támadó harmadban rengeteg hibát követtek el, így nagy helyzetet nem tudtak kidolgozni. A vezetést a sereghajtó Diósgyőr szerezte meg, egy labdaszerzést követő beadás után Suljic fejelt a hálóba. A borsodiak akár meg is duplázhatták volna előnyüket, ugyanis a Budafokot kissé megfogta a bekapott gól.

    

Nem sokkal a fordulást követően egyenlített a hazai gárda, de nem örülhetett sokáig, mivel Suljic öt percen belül másodszor is betalált. A Diósgyőr kontrákra rendezkedett be, meg is voltak a lehetőségei a találkozó eldöntésére, de kimaradtak a helyzetei. A Budafok az utolsó pillanatig hajtott az egyenlítésért, de az eredmény nem változott.


MTI

Close Menu