A Honvéd döntetlenjével kiesett a Budafok

A bennmaradásért küzdő Budapest Honvéd 2-2-es döntetlent játszott a vendég Mezőkövesddel a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén, ezzel biztossá vált, hogy a sereghajtó Budafoki MTE búcsúzik az élvonaltól.    

A pontosztozkodásnak egyértelműen a Mezőkövesd örülhetett, mivel azzal matematikailag is megőrizte NB I-es tagságát, míg a kispestiek három egymást követő nyeretlen bajnokijukkal már csak két ponttal előzik meg a kieső helyen álló Diósgyőrt.


    OTP Bank Liga, 31. forduló:


Budapest Honvéd-Mezőkövesd Zsóry FC 2-2 (0-1)


Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapus, v.: Pintér

    gólszerzők: Batik (52.), Balogh N. (89.), illetve Cseri (16.), Jurina (83.)

    sárga lap: Eppel (31.), Bőle (42.), Mezgrani (45+1.), Kamber (53.), Aliji (57.), illetve Katanec (22.), Jurina (31.), Nagy D. (45+1.), Besirovic (58.)


    Budapest Honvéd:


Tujvel - Mezgrani, Batik, Lovric, Aliji (Traore, 87.) - Kamber - Nagy D., Gazdag, Hidi (Kesztyűs, 68.), Bőle (László, 81.) - Eppel (Balogh N., 68.)


    Mezőkövesd Zsóry FC:

 

Szappanos - Farkas D., Szeles, Katanec, Vajda - Nagy D., Martic (Karnyicki, 58.), Cseri (Chrien, 58.), Besirovic (Vojtus, 74.) - Vutov (Rui Pedro, 58.), Jurina


    

Az első perctől a bennmaradásért küzdő Honvéd irányította a játékot, de nem diktált túl nagy tempót, így komoly lehetőséget sem tudott kialakítani a szervezetten futballozó Mezőkövesd ellen. A vendégek viszont első helyzetüket gólra váltották Cseri révén, miután egy bal oldali beadást Tujvel középre paskolt ki. Hátrányban magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak a kispestiek, de akcióból továbbra sem sikerült veszélyeztetniük. Ellenben pontrúgások után rendre remek helyzetből fejelhettek, azonban ezek a próbálkozások minden alkalommal célt tévesztettek, így a szünetig maradt a minimális vendégelőny.

    

A folytatást még nagyobb lendülettel kezdte a kiesés réme által fenyegetett fővárosi csapat, amelynek törekvéseit hamar siker koronázta, mivel Batik fejesével egyenlített. Az egy pont érezhetően ugyanúgy kevés volt a Honvédnak, így továbbra is támadólag lépett fel, a nagy akarásba viszont sok hiba csúszott, emiatt inkább kapkodó volt a játék, ennek ellenére Szappanosnak akadt dolga Bőle távoli kísérleténél és Eppel fejesénél. Az idő múlásával egyre jobban kinyílt a Honvéd, ami a Mezőkövesdnek is lehetőséget teremtett gyors ellentámadásokra, egy ilyenből pedig ismét vezetést szerzett a hajrában. A Mezőkövesd viszont nem tudta megőrizni az előnyét a lefújásig, mert a Honvéd egy szögletet követően ismét egyenlített.MTI
Close Menu