A MOL Fehérvár fordulatos meccsen győzte le a Budapest Honvédot

A MOL Fehérvár fordulatos meccsen 3-2-re nyert a Budapest Honvéd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának zárómérkőzésén, vasárnap.
    OTP Bank Liga, 29. forduló:


Budapest Honvéd FC-MOL Fehérvár FC 2-3 (2-1)


Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapus, v.: Iványi

    gólszerzők: Balogh N. (25.), Nagy D. (41.), illetve Nikolics (22., 11-esből), Houri (78., 11-esből), Nego (90.)

    sárga lap: Nagy D. (19.), Balogh N. (85.), illetve Rus (88.)


    Budapest Honvéd:

 

Tujvel - Mezgrani, Batik, Klemenz, Aliji - Hidi (Kamber, 72.) - Nagy D. (Bőle, 72.), Szendrei, Zsótér (Eppel, 63.) - Gazdag, Balogh N.

 

    MOL Fehérvár:


Kovács D. - Bolla, Rus, Musliu, Stopira - Nego, Dárdai (Bamgboye, 70.), Fiola (Houri, 70.), Petrjak - Nikolics (Alef, 93.), Szabó L. (Zivzivadze, 57.)


    

A vendégek intenzív letámadójátéka a félidő közepéhez érkezve már helyzeteket és vezetést is eredményezett: a 22. percben Nikolcs értékesítette a büntetőt. A hazaiak Balogh Norbert szemfüles góljával a 25. percben szépítettek, majd kijöttek a szorításból. Több akciót vezettek, a 41. percben pedig Nagy Dominik szabadrúgásból szerzett találatával átvették a vezetést.

    

A szünet után a hátrányban lévő fehérváriak kezdeményeztek, de csak lehetőségeik adódtak, Tujveltől nem volt szükség bravúrra. A 78. percben ismét büntetőhöz jutott a vendégcsapat, amelyből Houri egyenlített. A kispestiek egyre inkább beszorultak a térfelükre, képtelenek voltak akciót vezetni. A fehérváriak játékába lendületet hoztak a cserék, amely mezőnyfölényt eredményezett. A 90. percben Balogh helyzeténél bravúrral mentett Kovács Dániel, a fehérvári kontra végén pedig Nego győztes gólt szerzett.

    

A Budapest Honvéd továbbra is a mezőny leggyengébb hazai teljesítményét nyújtó együttese a bajnoki szezonban: két győzelem és hat döntetlen mellett hetedszer szenvedett vereséget. A kispestiek pályaválasztóként a bajnoki cím sorsáról döntő, emlékezetes 2017 májusi találkozó óta képtelenek legyőzni a Fehérvárt, amely azóta két döntetlen mellett ötödször kerekedett föléjük.


MTI

Close Menu