Elhalasztott bajnokavatás, a Ferencváros nem bírt a Puskás Akadémiával

A címvédő és éllovas Ferencváros otthon 1-1-es döntetlen játszott a tabellán második Puskás Akadémiával a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának szombati játéknapján.




   OTP Bank Liga, 28. forduló:


Ferencvárosi TC-Puskás Akadémia FC 1-1 (0-1)


Groupama Aréna, zárt kapus, v.:Bognár

    gólszerzők: Laidouni (77.), illetve Nunes (7.)

    sárga lap: Laidouni (65.), Blazic (70.), Haratin (90.), illetve Knezevic (30.), Slagveer (42.), Van Nieff (51.), Spandler (75.)


    Ferencváros:


Dibusz - Botka (Wingo, 68.), Blazic, Dvali (Haratin, 76.), Civic - Laidouni, Somália - Isael (Zubkov, 68.), Nguen, Uzuni (Sigér, 83.) - Boli (Baturina, 76.)

 

    Puskás Akadémia:


Tóth B. - Szolnoki, Spandler, Nunes, Deutsch L. - Slagveer (Komáromi, 91.), Corbu (Mance, 67.), Van Nieff, Kiss T. - Knezevic (Baluta, 80.), Plsek

 

     

A gyenge iramú első félidőben a hazai együttes saját játékát és lendületét sem találta, így hiába járatta többet a labdát, a fegyelmezetten védekező vendégcsapat nem engedte riválisát veszélyes területre. Ezt már csak azért is nyugodtan tehette, mert egy szöglet után - Nunes csúsztatott fejesével - már a 7. percben előnyhöz jutott, ráadásul a szünetig kontrákból két gólhelyzetet is kialakított. A ferencvárosi kispad előtt Rebrov edző sok hazai megoldást követően csóválta csalódottan a fejét, csapatából egyedül Laidouni igyekezett, társai többnyire észrevétlenek és veszélytelenek voltak.

    

A fordulás után bő húsz percig nem változott a játék képe, a Ferencváros egyetlen lehetőségét elkörülményeskedte, a 70. perc környékén azonban többször veszélyeztetett a házigazda. A felcsúti kapuban Tóth Balázs háromszor bravúrral hárított, a 77. percben viszont Laidouni közeli lövésével szemben már tehetetlen volt. A végjátékra megmaradt a hazaiak lendülete, de lehetőségeikből nem született meg a győztes találatuk.

    

A Puskás Akadémia így továbbra is nyeretlen a Ferencváros vendégeként: hét vereség mellett harmadszor ért el döntetlen. Öt fordulóval a zárás előtt a két együttes között változatlanul 13 pont a különbség, így az FTC még nem nyerte meg a bajnokságot.


MTI

Close Menu