Fordított a MOL Fehérvár Mezőkövesden

A harmadik helyen álló MOL Fehérvár FC hátrányból fordítva 3-1-re győzött a Mezőkövesd Zsóry FC vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szerdai játéknapján.    

A székesfehérváriak sikerükkel öt pontra csökkentették hátrányukat a második helyezett Puskás Akadémiával szemben.

    

A Mezőkövesd sorozatban negyedik bajnoki mérkőzését veszítette el.

    

    OTP Bank Liga, 30., forduló:


Mezőkövesd Zsóry FC-MOL Fehérvár 1-3 (1-0)


Mezőkövesd, Városi Stadion, zárt kapus, v.: Bognár

    gólszerzők: Vutov (13.), illetve Bamgboye (59.), Dárdai (65.), Szabó L. (93.)

    sárga lap: Jurina (36.), Farkas (40.), Besirovic (44.), Vojtus (75.), illetve Musliu (29.), Nikolics (45+2.), Fiola (53.)


    Mezőkövesd Zsóry FC:

   

Szappanos - Farkas (Diallo, 90.), Pillár, Katanec, Vajda - Berirovic, Martic (Rui Pedro, 90.), Chrien (Vojtus, 69.) - Cseri (Kavtaradze, 86.), Jurina, Vutov (Nagy D., 86.)


    MOL Fehérvár FC:


Kovács D. - Bolla, Rus, Musliu, Fiola - Bamgboye (Petrjak, 75.), Nego, Houri, Dárdai - Zivzivadze (Alef, 81.), Nikolics (Szabó L., 87.)


    

Az első bő tíz percben többnyire a hazaiak térfelén zajlott a játék, egy pontosan végigvitt támadásból mégis a Mezőkövesd szerzett vezetést. A Fehérvár ezután is igyekezett nyomást gyakorolni ellenfelére, de masszívan, szervezetten és mélyen védekezett a vendéglátó csapat, nehéz volt rajta fogást találni, az ellentámadásokra pedig a fehérváriaknak kellett odafigyelniük. A vendégek mezőnyfölénye nem párosult helyzetekkel, a hazai kapu egy esetet leszámítva nem igazán forgott veszélyben. Akkor viszont - a félidő vége előtt két perccel -, gólt szerzett a Fehérvár, de les miatt nem adta meg a játékvezető.

    

A pihenő után aktívabban kezdett a Mezőkövesd, nem húzódott annyira vissza a kapuja elé, mint az első félidőben, emiatt a vendégek előtt is több terület adódott. A Fehérvár továbbra is mezőnyfölényben játszott, és húsz perc alatt fordított. Mozgalmasan alakult a hajrá, mindkét csapat vezetett támadásokat, voltak kapura lövések, gólt pedig még a vendégcsapat tudott szerezni egy gyors kontrából a ráadásban.MTI
Close Menu