Győzelmével elmozdult az utolsó helyről a Diósgyőr

A Diósgyőr 2-1-re legyőzte második helyen álló vendégét, a Puskás Akadémiát a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szerdai játéknapján, így elmozdult a sereghajtó pozícióból.



    

A DVTK ezzel a sikerrel megszakította négy mérkőzés óta tartó hazai nyeretlenségi sorozatát, egyúttal nagy lépést tett azért, hogy a hátralévő három körben még legyen esélye kiharcolni az élvonalban maradást.

    

A felcsúti együttes hat veretlenül megvívott meccs után először kapott ki.


    OTP Bank Liga, 30. forduló:


Diósgyőri VTK-Puskás Akadémia FC 2-1 (1-0)


Miskolc, zárt kapus, v.: Vad II.

    gólszerzők: Grozav (22.), Molnár G. (93.), illetve Urblík (75.)

    sárga lap: Suljic (29.), Vanecek (68.), Soldo (85.), illetve Slagveer (52.), Urblík (66.), Meissner (89.)


    Diósgyőri VTK:


Malenica - Polgár, Milovic, Soldo, Pikk - Grgic (Ivanovski, 83.), Max (Szűcs K., 83.), Grozav - Suljic (Molnár G, 83.), Vanecek (Drazic, 71.), Groshi (Márkvárt, 71.)


    Puskás Akadémia FC:


Tóth B. - Nunes, Meissner, Spandler, Deutsch - Van Nieff (Géresi, 34.), Urblík - Slagveer, Knezevic, Kiss T. - Plsek (Corbu, 77.)


    

Az első félidőben érdekesen alakult a játék képe: a vendégek többet birtokolták a labdát, azonban mindössze egyszer próbálkoztak kapura lövéssel, és az sem bizonyult veszélyesnek, a DVTK ugyanakkor a negyvenszázalékos labdabirtoklása mellett hat próbálkozásból négyszer kaput talált. Ezek közül egyszer gólt is szerzett, a hazaiak Grozav szép és pontos lövésével a félidő derekán jutottak előnyhöz.

    

Fordulás után kiegyenlítettebbé vált a játék képe, mindkét oldalon adódtak lehetőségek, majd az utolsó negyedóra kezdetéhez érve Jozef Urblík egy távoli lövéssel egyenlített. A hajrában a Diósgyőr igyekezett nyomás alá helyezni a Puskás Akadémiát, ennek pedig a 93. percben meglett a gyümölcse, a csereként beállt Molnár Gábor fejesgólja ugyanis nagyon fontos három ponthoz juttatta a DVTK-t.


MTI

Close Menu