Már biztosan dobogós a Puskás Akadémia

A bajnokság második helyén álló Puskás Akadémia hazai pályán 3-0-ra legyőzte az MTK Budapest csapatát vasárnap, a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában, ezzel eldőlt, hogy biztosan a dobogón végez a szezon végén.    

A felcsúti gárda mostani sikerével elnapolta a listavezető Ferencváros bajnokavatását, egyúttal újra biztosította helyét a nemzetközi porondon. A magyar bajnok a Bajnokok Ligája selejtezőjében, míg a második és a harmadik, illetve a Magyar Kupa-győztes a most debütáló Konferencia Ligában lesz érdekelt.


    OTP Bank Liga, 29. forduló: 


Puskás Akadémia FC-MTK Budapest 3-0 (2-0)


Pancho Aréna, zárt kapuk mögött v.: Káprály

    gólszerzők: Kiss T. (9.), Plsek (36., 69., az elsőt 11-esből)

    sárga lap: Szolnoki (14.), Baluta (40.), illetve Perkovic (53.), Pintér Á. (75.)

    

    Puskás Akadémia FC:

   

Tóth B. - Szolnoki (Komáromi 86.), Joao Nunes, Spandler, Deutsch L. - Urblík (Corbu 62.), van Nieff - Slagveer (Meissner 86.), Plsek, Kiss T. - Baluta (Géresi 72.)

    

    MTK Budapest:


Mijatovic - Ikenne-King (Antonijevic a szünetben), Perkovic, Ferreira, Balázs B. - Kata (Kanta 63.), Pintér Á. (Varju 77.), Cseke (Miovszki a szünetben) - Varga R. (Dimitrov a szünetben), Prosser, Schön


    

Az ezüstérmes pozícióért harcoló Puskás Akadémia a találkozó elején megszerezte a vezetést, Kiss Tamás az elmélázó védők között zavartalanul fejelt a kapuba. A nemzetközi kupaindulásra hajtó MTK hátrányba kerülve átvette a játék irányítását, ám kevés veszélyt jelentett a hazai kapura. A felcsúti gárda Jakub Plsek büntetőjével még a félidő vége előtt növelte előnyét.

    

A szünetben hármat cserélő vendégcsapat támadólag lépett fel a folytatásban is, de a szakadó esőben a Puskás Akadémia gyors kontrái sokkal veszélyesebbek voltak. Egy ilyen végén Plsek duplázott, így már hárommal ment a házigazda. Az MTK mindent egy lapra feltéve rohamozott, de a fővárosi együttes játékosai a kapu előtt rossz döntéseket hoztak, ezért a szépítés sem jött össze nekik.


MTI

Close Menu