Német, skót és spanyol ellenfelet kapott a Ferencváros

Nehéz csoportba került a Ferencváros a labdarúgó Európa-liga pénteki sorsolásán: a magyar bajnokcsapat a német Bayer Leverkusennel, a skót Celtic Glasgow-val és a spanyol Real Betisszel szerepel azonos négyesben.


 


  


A zöld-fehérek - akik a svájci Young Boys együttesével szemben a Bajnokok Ligája selejtezőjének utolsó körében maradtak alul - sorozatban harmadik alkalommal indulnak európai kupasorozat főtábláján, 2019-ben és idén az Európa-ligában, tavaly a Bajnokok Ligája csoportkörében voltak érdekeltek.

    

A Leverkusen az előző idényben a Bundesliga hatodik helyén végzett, míg a Celtic tíz év után veszítette el a bajnoki címet az ősi rivális Rangersszel szemben. A Betis hatodikként zárt a La Liga 2020/21-es idényében.

    

A magyar légiósokat Szalai Attila képviseli, a Fenerbahce védője csapatával a görög Olimpiakosz, a német Eintracht Frankfurt és a belga Antwerpen gárdájával találkozik majd.

    

A nyolc négycsapatos csoportból az elsők a nyolcaddöntőbe jutnak, míg a második helyezettek a Bajnokok Ligájából érkező nyolc csoportharmadikkal találkoznak majd a 16 közé jutásért, onnantól pedig egyenes kieséses rendszerben folytatódik a sorozat. A nemzetközi kupaszereplés a csoportharmadikok számára sem ér véget, ezek a csapatok ugyanis a Konferencia-liga egyenes kieséses szakaszába kerülnek át.

    

A csoportkör mérkőzéseit szeptember 16-án és 30-án, október 21-én, november 4-én és 25-én, valamint december 9-én rendezik.

    

A nyoni sorsoláson átadták az előző El-idény legjobbjának járó elismerést, amelyet Gerard Moreno, a győztes Villarreal futballistája kapott, aki 12 mérkőzésen 7 gólt és 5 gólpasszt jegyzett a sorozat legutóbbi kiírásában.

    

Az Európa-liga győztese a következő idényben a Bajnokok Ligája főtábláján indulhat, az El-döntőt a hatszoros győztes Sevilla otthonában rendezik május 18-án.

    

    Az Európa-liga főtáblájának 32 csapatos mezőnye:

    A csoport:

Olympique Lyon (francia), Glasgow Rangers (skót), Sparta Praha (cseh), Bröndby (dán)

    B csoport:

AS Monaco (francia), PSV Eindhoven (holland), Real Sociedad (spanyol), Sturm Graz (osztrák)

    C csoport:

SSC Napoli (olasz), Leicester City (angol), Szpartak Moszkva (orosz), Legia Warszawa (lengyel)

    D csoport:

Olimpiakosz (görög), Eintracht Frankfurt (német), Fenerbahce (török), Antwerpen (belga)

    E csoport:

SS Lazio (olasz), Lokomotiv Moszkva (orosz), Olympique Marseille (francia), Galatasaray (török)

    F csoport:

Braga (portugál), Crvena zvezda (szerb), Ludogorec (bolgár), Midtjylland (dán)

    G csoport:

Bayer Leverkusen (német), Celtic Glasgow (skót), Real Betis (spanyol), FERENCVÁROSI TC

    H csoport:

Dinamo Zagreb (horvát), Genk (belga), West Ham United (angol), Rapid Wien (osztrák)


MTI

Close Menu