Bunyóval végződött egy meccs Los Angelesben

Az USA-ban nincs komoly múltja a labdarúgásnak, ám balhéban már kezdik utolérni Európát. Legutóbb a városi rangadó, Los Angeles Galaxy–Los Angeles FC meccs után verekedtek össze a szurkolók.





Az amerikai labdarúgó-bajnokság, az MLS 1996 óta létezik. Az induláskor a tíz klub között ott volt a Los Angeles Galaxy, tehát ez a nyugati parti nagyváros tradicionális klubja. Ma már 24 egyesület küzd az MLS-ben a végső győzelemért, s a ligában már ott van a Los Angeles FC is, amelyet 2004-ben alapítottak. Könnyen kiszámolható, hogy a helyi derbi, a Los Angeles Galaxy–Los Angeles FC összecsapás nem tekint vissza komoly múltra. Az ellentét azonban a jelek szerint hamar kialakult a két klub szurkolói között. 



A két Los Angeles-i csapat a legutóbbi fordulóban döntetlent játszott egymással. A helyi rangadó után a két klub szurkolói összecsaptak, még a stadionban, a lelátókon. A felvételen jól látszik, hogy több tucat ember verekedett össze, akik püfölték és rugdosták egymást. A rendezők kevesen voltak, így nem tudtak fenntartani a rendet. Mint később kiderült, többen megsérültek, a rendőrség pedig vizsgálatot indított az ügyben – írta az Origo.

Close Menu