Katar és az Egyesült Arab Emírségek is Japán helyébe lépne

Katar és az Egyesült Arab Emírségek bejelentkezett a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél (FIFA), hogy szívesen lebonyolítja a decemberben esedékes klubvilágbajnokságot, amelynek rendezésétől Japán szeptember 9-én visszalépett.    


A döntést a visszalépésről a tokiói olimpia és paralimpia után részben gazdasági okok, részben pedig a koronavírus-járvány jelentette gondok miatt hozta meg Japán.

    

A klub-vb iránt a két arab ország előtt a Dél -Afrikai Köztársaság és Brazília is jelezte érdeklődését, amely azonban utóbbi esetében időközben elhalt - írta az insidethegames.biz. Katar ugyanakkor szívesen duplázna, vagyis a jövő évi, novemberi-decemberi vb előtt kész otthont adni a klubcsapatok világbajnokságának is, amelynek 2019-ben és 2020-ban már házigazdája volt. Az Egyesült Arab Emírségek 2017-ben és 2018-ban látta vendégül a torna szereplőit.

    

A klub-vb-n hét csapat küzd meg egymással: Európa, Észak- és Közép-Amerika, Dél-Amerika, Afrika, Ázsia, Óceánia kontinenstornáinak győztesei, valamint a rendező ország nemzeti bajnoka mérkőznek meg minden év végén a nemzetközi futballban nem túl nagy presztízsű trófeáért. A FIFA tervei szerint már 2021-től 24 csapatos lett volna a torna, de az újítást a világjárvány miatt elhalasztották.


MTI

Close Menu