A Fradi első csapatával edz Lisztes Krisztián is

A Ferencváros sportigazgatója a Fradi Podcastben mesélt a csapat körüli nehézségekről, Sztanyiszlav Csercseszov első hetéről, a bajnoki folytatásról és az első csapat ajtaján kopogtató fiatal játékosokról is.





Az utolsó pillanatig bíztunk benne, hogy össze tud állni úgy a csapat, hogy ki tudunk utazni, de azok az együttesek is lemondták az edzőtábort, amelyekkel játszottunk volna, úgyhogy az edzőtábor lemondása volt a legjobb döntés – mesélte a Ferencváros labdarúgócsapatának sportigazgatója, Hajnal Tamás a Fradi Podcastben. – Egy nagyon különleges és nagyon nehéz időszakban vagyunk, ami nemcsak minket érint, hanem az egész világot.


Hajnal hozzátette, folyamatosan tesztelik a csapatot, de szinte napról-napra változik a keret összetétele a fertőzések miatt, ráadásul három játékosuk is az Afrika-kupán szerepel jelenleg. A csapatot sújtó koronavírus-hullám pedig a január végi, Puskás Akadémia elleni bajnoki rajton is negatívan hathat az FTC-re.


„Nehéz lesz olyan csapatot kiállítani, amire azt mondhatnánk, hogy az elképzeléseinkhez közel áll – mondta Hajnal. – Majd meglátjuk, mi lesz január 27-én a Puskás ellen, bízunk benne, hogy azok a játékosok, akik nálunk az első körben estek ki, ők azon a meccsen már bevethető állapotban lesznek, de nem lesz ideális a helyzet, mert nem tudják végig csinálni a felkészülés alatt a munkát, amire aztán építkezni lehetne tovább.


Most úgy tűnik, a Puskás előnyben van, mert ők elutaztak edzőtáborba, meglátjuk, mi lesz 27-én.”


A sportigazgató ugyanakkor kiemelte: a helyzet nehézsége ellenére ez egy kiváló lehetőség a Fradi fiatal játékosainak, hogy bizonyítsanak a szakmai stábnak.


„Ha egy pici jót akarunk találni ebben a helyzetben, akkor az az, hogy a fiatal játékosok most jobban előtérbe kerülhetnek – magyarázta Hajnal. – Egyelőre nem szeretnék túl nagy dolgokat jósolni, de Sztanyiszlavnak nagyon tetszett Szánthó Regő hozzáállása, s van egy másik játékos is, akinek a nevét a Fradi-szurkolók ismerhetik: Lisztes Krisztián (a 49-szeres válogatot labdarúgó fia – a szerk.). Ő még csak 16 éves, nagyon jól fejlődött az elmúlt időszakban és az NB III-ban is meghatározó tudott lenni. Mondtam Sztanyiszlavnak, hogy Krisztián mindenképpen velünk kezdje meg a felkészülést, hogy ő is nézze meg a játékost. Az első benyomások nagyon pozitívak, nagyon jók, de azért még hosszú utat kell neki bejárnia.”


Hajnal Tamás elárulta, az első héten nagyon jó benyomásai voltak Sztanyiszlav Csercseszovval kapcsolatban, hiszen egy határozott, de mégis nyitott és pozitív személyről van szó. A lehetséges igazolásokkal kapcsolatban csak annyit mondott: „bármi előfordulhat”.


M4SPORT

Close Menu