Elsősorban a szerződés időtartama nem felelt meg Bölöninek

Bölöni László legfőképpen azért nem tudott egyezségre jutni a Román Labdarúgó Szövetséggel (FRF) a szövetségi kapitányi tisztség átvételéről, mert nem volt egyértelmű, hogy meddig szól a számára felajánlott szerződés.


 


  


Az erdélyi szakember szerdán bukaresti sajtótájékoztatóján beszélt a megállapodás elmaradásának okairól. Kijelentéseit a Maszol.ro portál foglalta össze.

    

Bölöni azzal kezdte a sajtótájékoztatóját, hogy gratulált a végül kinevezett Edward Iordanescunak.

    

Elmondta: az volt a terve, hogy az európai futballban töltött több évtizedes vándorlás után a válogatott mezében zárja karrierjét. Hozzátette azonban, hogy edzői pályafutása során soha nem írt még alá olyan szerződést, amelynek nem volt pontosítva a lejárati ideje.

    

Számára elfogadhatatlan volt, hogy a szerződésben szerepelt ugyan egy 2024 júliusi dátum, de ez arra az esetre vonatkozott, ha a válogatott kijut a 2024-es Európa-bajnokságra. Az is szerepelt azonban a szerződésben, hogy ha a csapat a pótselejtezőig sem jut, akkor már 2023 őszén, míg elbukott pótselejtező esetén 2024 tavaszán felbontható. Utólag az FRF egy köztes célkitűzést is be akart iktatni a szerződésbe, miszerint a Nemzetek Ligájában nyújtott teljesítmény függvényében is felbonthatta volna a megállapodást.

    

A FRF nem fogadta el Bölöni kérését, hogy a Nemzetek Ligájával kapcsolatos elvárást töröljék, és azt sem, hogy azokon a dátumokon, amikor a szövetség felmondhatja a szerződést, ezt ő is megtehesse.

    

"Mi az ördögért keresel meg engem, ha nem bízol bennem?" 


- tette fel meglehetősen indulatosan a kérdést Bölöni László.

    

Azt is megemlítette, hogy anyagi kérdésekben sem jutottak egyezségre. Szerinte a nemzetközi futballban elért eredményei feljogosították volna arra, hogy a számára felajánlott összeg közelebb legyen ahhoz az évi 540 ezer euróhoz, amelyet az FRF a német Christoph Daumnak fizetett, mint Mirel Radoi évi 300 ezer eurójához.

    

Bölöni szerint a másodedzői poszt betöltésében sem sikerült közös nevezőre jutni. Ő nyugati közegből érkező román szakembert javasolt, a szövetség viszont olyan edzőt szeretett volna a poszton látni, aki jobban ismeri a romániai futballt.

    

A FRF kedden jelentette be, hogy Edward Iordanescut bízta meg a válogatott vezetésével. Az új szövetségi kapitány feladata, hogy kijuttassa a csapatot a 2024-es Eb-re, és köztes célként azt jelölték meg számára, hogy a válogatott nyerje meg a csoportját a Nemzetek Ligája másodosztályában, ahol a bosnyákokkal, a finnekkel és a montenegróiakkal szerepel majd azonos csoportban.


MTI

Close Menu