Május közepén kezdődik az országos tizenegyesrúgó bajnokság

Május 12-én a Margitszigeti Atlétikai Centrumban veszi kezdetét, majd több mint 120 helyszínen folytatódik az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokság.


    



A szervezők csütörtöki sajtóközleménye szerint 14 órától színes programokkal, a többi között gálameccsekkel, sztárselejtezővel, freestyle bemutatóval és különböző sportolási lehetőségekkel várják a részvevőket.

    

A sorozat fővédnöke, a korábbi 108-szoros válogatott kapus, Király Gábor mellett számos egykori sportolóval találkozhatnak a kilátogatók. Ott lesz például Hegedűs Csaba olimpiai bajnok birkózó, Deák Bárdos Mihály világbajnoki ezüstérmes és Európa-bajnok birkózó, Boczkó Gábor olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok párbajtőrvívó is.

    

Idén már az országhatáron túlról is várják a résztvevőket, a mostani kiírásban Dunaszerdahely, Székelyvarság, Székelyudvarhely és Sepsiszentgyörgy is otthont ad egy-egy fordulónak. A megyei döntőket és a finálét az ősz első felében rendezik. A legjobbak a Bozsik Arénában küzdhetnek meg a fődíjért, amely legalább egymillió forint, de minél többen neveznek, annál nagyobb lesz a megnyerhető összeg.

    

A tavalyi kiíráshoz képest fontos változás, hogy minden nevezőnek a lakhelyéhez képest 50 kilométeren belül lesz lehetősége a selejtezőn részt venni. Továbbá minden jelentkező legalább két büntetőt rúghat, azaz az első fordulóban hibázóknak lehetőségük van pótselejtezőn továbbjutni. Mostantól a nők és a gyerekek is megmérethetik magukat külön kategóriában.

    

Az országos tizenegyesrúgó bajnokságot tavaly első alkalommal közel negyven helyszínen rendezték meg, kétezer induló közül végül Heredea Máté diadalmaskodott, a döntőt a Budapest Honvéd-Kisvárda élvonalbeli mérkőzés szünetében rendezték.

    

A sorozatra az esemény honlapján lehet regisztrálni. ITT!



MTI
Close Menu